salata icre

SALATA DIN ICRE DE CRAP

Ingrediente: 200 g icre, 1 felie de paine inmuiata in apa si stoarsa, 1 pahar ulei, 1 ceapa mica, lamaie, masline

Mod de preparare

Icrele se curata de pielite cu furculita si se pun intr-un tifon strans si se toarna apa peste ele sa se spele. Se lasa sa se scurga de apa, se desface tifonul si se pun icrele intr-un castron, se aseaza pe un vas cu apa care fierbe si se amesteca pana icrele se rosesc. Se iau de pe aburi si se bat cu painea si cu uleiul adaugat treptat, pana se albesc. Se toaca fin ceapa,se amesteca cu icrele si cu zeama de lamaie, dupa gust. Se aranjeaza salata in salatiera si se garniseste cu masline.
SALATA DE SCRUMBIE
Ingrediente: 1 scrumbie sarata, 2 rosii, 1 ardei gras, 4-5 cartofi, ulei,sare, piper, otet, 1 ceapa


Mod de preparare
Scrumbia curatata se pune in apa cu otet si se lasa 6-7 ore sa se desareze. Cartofii se fierb in coaja si dupa ce s-au racit se curata si se taie felii. Ceapa se coace necuratata, se curata si se taie solzisori. Ardeiul se taie in felii subtiri, ca taiteii. Rosiile se curata de seminte si pielita si se taie cubulete. Se amesteca toate cu sos preparat din ulei, otet, sare si piper.
SALATA DE PESTE AFUMAT

Ingrediente: 1 peste afumat, 2 frunze de dafin, cateva boabe de piper, mujdei, 1/2 cescuta otet

Mod de preparare
Se pune pestele la desarat in apa calduta,pentru cateva ore,s e clateste de cateva ori si se pune sa fiarba in apa, cu boabe de piper si frunze de dafin. Se scoate, se aseaza pe salatiera. Se serveste, dupa ce s-a racit, cu mujdei si putin otet.
SALATA DE ICRE DE STIUCA

Ingrediente: icre, ulei, zeama de lamaie, 1 ceapa (facultativ)

Mod de preparare
Icrele de stiuca se pregatesc ca si icrele de crap. Se indeparteaza pielita desfacand cu furculita. Se freaca cu ulei in cantitate dubla fata de icre. Se adauga zeama de lamaie dupa gust. Cine doreste pune si o ceapa mica tocata si scursa prin tifon, adica numai zeama de ceapa.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one