conserva peste

MARINATA DE PESTE CONSERVAT

Se pregateste dintr-un kilogram de peste, o ceasca de ulei, 4-5 cepe mari, 1/2 lingurita de ienibahar, 1/2 lingurita boabe de piper,foi de dafin, doua linguri bulion de rosii, o lamaie, sare, otet.
Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivite, se sareaza si dupa 10 minute se azvarla intr-un servet. Se trece prin faina,se prajeste pe ambele parti si se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in ulei fierbinte; se fierb in cateva clocote 1/4 l otet cu 1/4 l apa, foi de dafin, ienibahar, piper si sare. Se pun bucatile de peste intr-o cratita in straturi alternative cu ceapa calita. Se toarna deasupra otetul fiert, atat cat sa acopere complet pestele, si se lasa sa dea in cateva clocote. Se adauga apoi feliile de lamaie, curatate de coaja si de samburi.
Cratita se lasa pe marginea masinii de gatit sau in cuptor pana se raceste. Se pune compozitia in borcane si se acopera cu sos. Ca sa se pastreze mai mult timp, se acopera borcanul cu celofan sau cu apa fierbinte care trebuie sa cuprinda borcanul pana sus (fara sa atinga celofanul).
CRAP IN MARINATA
Ingrediente: 1 morcov, 1 ceapa, 3-4 bucati arpagic, 1 crenguta de cimbru, 1 foaie dafin, 1 pahar vin alb, 6 lingurite otet, sare, boabe de piper, 1 crap.

Mod de preparare

Se curata crapul, se taie in bucati si se fac incizii in fiecare bucata, se dau bucatile prin faina ca sa prinda crusta, se ung cu ulei si se pun pe gratar la foc mic si se frig pe ambele parti.Se serveste cu sos facut din unt topit, sare, piper, zeama de lamaie si patrunjel verde tocat. Cine doreste, poate servi cu mujdei.
Daca se prajeste in ulei se serveste cu acelasi sos. In timp ce pestele se frige la gratar, se mai unge cu unt sau ulei.
Peste marinat

Ingrediente:1 1/2 kg macrou,2-3 cepe,100 g bulion,200 ml ulei,6-7 boabe de piper,2-3 foi de dafin,1 lamaie,patrunjel
Mod de preparare
Intr-un litru de apa pui foile de dafin,piperul,50 ml ulei,ceapa tocata marunt si bulionul.
Fierbi pana vei obtine un sos mai gros.Il sarezi si adaugi pestele prajit.Lasi sa dea un clocot impreuna.Il servesti rece,decorat cu felii de lamaie si patrunjel.

pofta buna !
MARINATA DE HERINGI

Ingrediente: 1-2 morcovi, 1 ceapa mare, putin cimbru, o frunza de dafin, piper boabe, ulei cat le acopera, 200 g file de heringi, 2 linguri otet

Mod de preparare

Intr-un vas de pamant se pun fileuri de heringi,iar peste fileuri se presara morcovii rasii pe razatoare, boabe de piper, cimbru, o frunza de dafin, ceapa taiata foarte subtire, se pune al doilea strat de heringi si din nou legume. Se toarna uleiul, otetul, se acopera vasul si se lasa sa se marineze 2-3 zile apoi se serveste.
Mod de preparare

Pestele inghetat se pune cu legumele sa fiarba, apoi se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata in lapte si stoarsa. Se amesteca pestele tocat cu ouale si cu patrunjel verde tocat, cu sare si piper. Se modeleaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se aseaza toate intr-o cratita, se toarna 1 1/2 pahar cu sos de rosii si putin patrunjel verde tocat si se pune cratita in cuptor sa fiarba. Cand sosul a scazut la jumatate, chiftelutele sunt gata.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one